وکیل پایه یک دادگستری اظهار داشت: تمام آنچه گفتیم مربوط به دوران نامزدی در زبان قانون است؛ از نظر قانونگزار تا زمانی که هیچ عقدی میان طرفین منعقد نشده است رابطه نامزدی محسوب میشود. اما وقتی صیغه نکاح جاری شود قواعد همان نکاح جاری خواهد بود. دقیقاً مهمترین نکته کلیدی این است. در قانون ازدواج دو نوع است یا منقطع یا دائم.
وی تصریح کرد: ازدواج منطقع یا عقد موقت، نکاحی است که برای مدت معینی واقع شده باشد . این همان چیزی است که در عرف به آن صیغه میگویند. از آنجا که طبق قانون ثبت ازدواج منقطع اجباری نیست، بسیاری از خانواده ها در زمان نامزدی و به دلیل اینکه میخواهند دختر و پسر به هم محرم باشند، به قول خودشان صیغه محرمیت میخوانند، این صیغه محرمیت دقیقا همان عقد منقطعی است که در قانون از آن یاد شده است و قواعد مشخصی بر آن حاکم است.
وی افزود: صیغه یا عقد موقت، نوعی از ازدواج است که اگرچه برخی قوانین آن متفاوت از نکاح دائم است اما قواعد مشترک بسیاری هم دارد.
این وکیل همچنین گفت: مهریه نقش اساسی در این عقد دارد و حتماً باید مشخص شده باشد و در همان موقع عقد پرداخت شود. در عقد موقت زن حقی به نفقه ندارد مگر اینکه قبلاً بین آنان شرط شده باشد که مرد نفقه زن را بپردازد. همچنین در این رابطه زن و شوهر از یکدیگر ارث نمیبرند و زن برای اجازه خروج از کشور نیاز به اذن شوهر دارد.
وی گفت: پایان دادن این عقد نیز مانند عقد دائم در دست مرد است؛ یعنی یا باید مدت پایان یابد یا اینکه مرد الباقی مدت را به زن بذل کند، مگر آنکه شرط ضمن عقد شده باشد که زن وکالت در بذل مدت داشته باشد. البته برای این پایان دادن نیازی به مراجعه به دادگاه برای اینکار نیست و مرد میتواند شفاهی یا در دفترخانهای که عقد موقت را ثبت کرده اند این کار را انجام دهد.
موضوعات: اجتماعی
[سه شنبه 1394-10-01] [ 10:43:00 ب.ظ ]