رییس حوزه علمیه اصفهان با توجه به آیه اول سوره قدر ، گفت: اگر کسی شب قدر را درک کند، مثل این است که یک عمر هشتاد ساله به عبادت خداوند مشغول بوده است.

 آیت الله حسین مظاهری در سلسله جلسات تفسیر قرآن که در مسجد امیرالمؤمنین(ع) جی برگزار می شود، افزود: در زبان عرب زمانی که قصد منزلت دادن به چیزی مطرح باشد، از واژه «مَا اَدراکَ» استفاده می شود وگرنه شأن و منزلت پیامبر(ص) بالاتر از این است که خداوند ایشان را نافهم خطاب کند.

وی با اشاره به آیه اول سوره قدر که می فرماید «إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ» افزود: چیزی که به طور حتم اتفاق افتاده نزول به یکباره همه قرآن در شب قدر بر قلب پیامبر(ص) است ولی مسأله مبهم این است که این تنزیل قبل از بعثت پیامبر(ص) بوده یا بعد از بعثت پیامبر(ص)، که با توجه به مفهوم برخی از روایات معصومین(ع) احتمالاً این نزول به یکباره قرآن به قلب پیامبر(ص) مربوط به شب قدر قبل از بعثت پیامبر(ص) است.

رییس حوزه علمیه اصفهان تبیین کرد: شب قدر دارای فضیلت های زیادی است ولی بالاترین فضیلت برای این شب عظیم القدر نزول به یکباره قرآن در این شب بر قلب مبارک پیامبر(ص) است.

وی در تفسیر آیه سوم سوره قدر «لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِّنْ أَلْفِ شَهْرٍ» تأکید کرد: فضیلت دوم شب قدر برتری این شب نسبت به هزار ماه است که در آن شب قدری وجود نداشته باشد و اگر کسی در این شب بتواند از نماز مغرب تا اذان صبح ارتباط خوبی با خداوند برقرار کند، مثل این است که یک عمر هشتاد ساله به عبادت خداوند مشغول بوده است.

رییس حوزه علمیه اصفهان ابراز کرد: یکی از مسائل مبهم دیگر پنهان بودن شب قدر در بین شب های بیست و یکم، بیست و دوم و بیست و سوم ماه مبارک رمضان است، البته روایاتی از معصومین(ع) منقول است که نشان می دهد شب قدر همان شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان است ولی متأسفانه روایات دیگری هم وجود دارد که اختصاص شب قدر به شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان را رد می کند.

حضرت آیت الله مظاهری در پایان اذعان کرد: انشاء الله با ظهور امام زمان(عج) شب قدر واقعی مشخص می شود و مردم مؤمن بهتر می توانند از این شب بهره ببرند.

سایت جامع فرهنگی مذهبی شهید آوینی

موضوعات: ویژه برنامه های کوثر بلاگ در ماه مبارک رمضان
[چهارشنبه 1395-04-09] [ 05:23:00 ب.ظ ]