تهدید به ترور
پس از تکرار بسیار نام قاسم سلیمانی در رسانه‌های جهان، خبرگزاری فرانسه خبری را منتشر ساخت که از احتمال ترور وی توسط دولت آمریکا پرده بر می‌داشت. بر اساس این خبر جک کین فرمانده سابق نیروی زمینی ارتش آمریکا که در نشست استماع کنگره آمریکاحضور داشت با اشاره به طرح ترور مقامات ایرانی به ویژه مقامات ارشد سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران، گفت: چرا آنها را به قتل نرسانیم؟ آنها قریب به هزار آمریکایی را کشته‌اند، چرا ما عامدانه آنها را ترور نکنیم؟ نمی‌گویم که اقدام نظامی انجام دهیم، من پیشنهاد می‌دهم عملیات محرمانه انجام دهیم. باید فشارهای شدیدی روی آنها اعمال کنیم. همچنین روبل مارک گریچ از کارشناسان موسسه به دفاع از دموکراسی اظهار داشت: آنان به اندازه ما دارای منطق نیستند، فکر نمی‌کنم بتوانید بدون به قتل رساندن یکی از آنها، مرعوبشان کنید. قاسم سلیمانی خیلی زیاد سفر می‌کند، بروید او را دستگیر کنید یا به قتل برسانید! به گزارش خبرگزاری فرانسه در ادامه این اظهارت برخی از نمایندگان آمریکایی اعلام کردند ما انجام هرگونه اقدامی درباره ایران را دور از ذهن نمی‌دانیم اما از ابراز موافقت با اظهارات جک کین سر باز زدند.
همزمان با ادعای مقامات آمریکایی مبنی بر ترور برخی مسئولان ایرانی سایت گوگل دست به اقدام شیطنت آمیزی زد و عکس ماهواره ای منزل سردار سلیمانی را منتشر کرد.
ویکی پدیا مدعی شده است که نقشه منزل این سردار سپاه را در اختیار دارد و به راحتی آن را در دسترس مخاطبان اینترنت قرار داده است.

این هم گوشه ای از مطلب یکی از اندیشکده های معروف آمریکا در مورد حاج قاسم:
“آمریکن اینترپرایز انیستستو” که از مراكز مطالعات راهبردی است و نقش قابل توجهی در مدیریت و شكل دهی سیاست های بین المللی كاخ سفید دارد و در واقع به عنوان یكی از موثرترین اتاق های فكر آمریكا مطرح است.

امریكن اینتر پرایز با ارائه پروژه هایی تحلیلی راهبردی و همچنین برگزاری سمینارهای تخصصی كه گفته می شود بیشتر مقامات دولتی آمریكا در آن شركت دارند، به عنوان مرجعی برای كارشناسان آمریكایی در زمینه های حقوقی، علوم سیاسی، اقتصادی، مذهبی، مطالعات دفاعی و سیاست خارجی، بهداشت و درمان و … شناخته می شود.

این مقاله سومین شماره در سلسله مقالات چشم انداز خاورمیانه موسسه امریكن اینتر پرایز درباره سردار قاسم سلیمانی است كه شرح آن در زیر می‌آید:

رئیس جمهور ایالات متحده، آقای باراك اوباما، در 28 اردیبهشت 1390 نام فرمانده عالی رتبه جمهوری اسلامی، سردار قاسم سلیمانی را به فهرست افراد تحریم شده از سوی ایالات متحده افزود. سردار سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. برنامه ریزان ایالات متحده برای مقابله با فعالیت های سردار سلیمانی و نیروی قدس سپاه، ابتدا باید دلیل اقدامات جسورانه و كامیابی های نظامی این سردار سپاه را دریابند. گزارش های موجود درباره سردار سلیمانی مردی را تصویر می كند كه بی آن كه آموزش رسمی فراوانی دیده باشد، فرمانده موفقی شده است.

سردار سلیمانی در سخنرانی برای طلاب مدرسه علمیه حقانی در قم در یكم خرداد 1390 گفت: انقلاب های اجتماعی در خاورمیانه و شمال آفریقا «بهترین فرصت ها را برای انقلاب ما فراهم كرده است.»

وی در ادامه افزود: «امروز شكست یا پیروزی ایران در مهران و خرمشهر رقم نمی خورد. مرزهای ما فراتر رفته، ما باید شاهد پیروزی در مصر، عراق، لبنان و سوریه باشیم؛ اینها آثار انقلاب اسلامی است.»

ادامه مطلب :

به رغم شهرت فعالیت های سردار سلیمانی، چیز زیادی درباره خود او نمی دانیم و شخصیتش همچنان یك معماست. هدف این چشم انداز گشودن همین راز است و می خواهد با استفاده از منابع فارسی موجود به بررسی روش مدیریت این فرمانده سپاه، زندگی نظامی وی و اظهارات عقیدتی اخیرش درباره صدور انقلاب بپردازد.

این منابع عبارتند از سخنرانی های سردار سلیمانی، ارجاع های «مركز تحقیقات جنگ» سپاه پاسداران به پیشینه رزمی سردار سلیمانی، روزشمار جنگ ایران و عراق و گوشه هایی از زندگی شخصی او از زبان همرزمان قدیمی اش در جنگ با عراق.

انگیزه های فردی

قاسم سلیمانی یك قهرمان جنگی و یك وطن پرست واقعی است كه بعد از انقلاب در حالی كه ایران از سویی درگیر یك جنگ داخلی در كردستان بود و از سوی دیگر با اشغالگران عراقی دست و پنجه نرم می كرد به سپاه پاسداران پیوست.

در زمان جنگ و در عملیات شناسایی برای پیشگیری از تلفات نیروهای تحت فرمان خود، جانش را به خطر می انداخت. دست كم، بنا بر یك گزارش معتبر، سردار سلیمانی در یكی از این عملیات ها در 11 تیر 136، نزدیك بود به اسارت نیروهای عراق درآید. در این گزارش هم احتیاط سردار سلیمانی پیش از عملیات را می توان دید و هم تمایلش به تقبل كارهای خطرناك.

ارزش ها، اعتقادات و رهبری كاریزماتیك

چهره ای كه منابع موجود از سردار سلیمانی ترسیم می كنند یك جنگجوی جوانمرد است، ولی كمتر در زمینه سیاسی وارد می شود. وقتی در كرمان به كارهای ساختمانی مشغول بوده، بیشترین زمان فراغتش را در زورخانه های عطایی و جهان می گذرانده است؛ جایی كه علاوه بر ورزش به تشویق و تقویت خُلق و خوی جوانمردی هم توجه می شود.

جنگ ایران و عراق ضمن شكل دادن به ارزش ها و اعتقادات سردار سلیمانی، فرصت بروز خصلت های جوانمردی را هم كه در زورخانه ها آموخته بوده برایش فراهم می كند. بدون شك شرایط جنگی آن دوران در ایجاد و تقویت ویژگی های یك رهبر كاریزماتیك در او مؤثر بوده است.

سردار سلیمانی در سخنرانی های پرشورش، پیش و پس از عملیات جنگی، با گریه و زاری و تقاضای بخشش از شهدا، بخاطر شهید نشدن خود، افراد زیر امرش را بشدت تحت تأثیر قرار می دهد. پیش از هر حمله، او سربازانش را یكی یكی در آغوش می گیرد و در حالی كه اشك می ریزد با آنها وداع می كند. آگاهانه یا ناخودآگاه، وی برای تقویت روحی افرادش از عواطف و احساساتش كمك می گیرد. در عین حال، این واقعیت كه اغلب كسانی كه او در آغوش گرفته و بدرقه شان كرده در عملیات گوناگون كشته شدند، باید تأثیر بزرگی بر شخصیت او گذاشته باشد. سردار سلیمانی از پایان جنگ تا امروز تقریباً در همه سخنرانی ها و گفت و گوهای عمومی اش یادی از شهدای جنگ كرده است.

ولی، در سخنرانی های اخیرش، به مسائل عقیدتی محضی چون «وحدت اسلامی»، و «اتحاد مؤمنین [زیر یك پرچم]»، و مسئله «آزادی فلسطین» اشاره كرده كه با شخصیت میهن پرست سردار سلیمانیِ دوران جنگ، كه همه توجهش به دفاع از ایران در برابر عراق متجاوز بود، همخوانی ندارد.

او همچنین این ادعاهای شگفت آور را كرده كه جنگ ایران و عراق «از ارزانترین جنگ ها بود» و اینكه اسرائیل در تیررس موشك های ایران است.
با توجه به كمبود اطلاعات درباره سردار سلیمانی، تشخیص اینكه او نسبت به گذشته واقعاً چقدر تغییر كرده، دشوار است؛ چه بسا تا به حال در موقعیتی نبوده كه بخواهد چنین اظهارنظرهایی بكند، شاید نیز همیشه همین افكار را داشته و بیان كرده، ولی توجه كسی را جلب نكرده است.

برداشت از خبرگزاری های سپاه و ویکی پدیا و تسنیم

موضوعات: اجتماعی, بصیرت سیاسی
[پنجشنبه 1395-07-29] [ 09:38:00 ب.ظ ]